Sanat'a Yön Veren 17 sanatçı Kaş'da...


     Sanata  yöne veren 17 sanatçı Kaş’da…

Projesini ve Küratörlüğünü Özer Ulukaya’nın yaptığı Her yıl Kaş’da düzenlenmekte olan Kaş Likya Sanat Çalıştayı bu defa
aş Düşler Akademisinde 24 -30 MART 2018 tarihleri arasında önemli isimleri ağırladı.

Bir taraftan Konferanslar ve söyleşilerin devam ederken Yoga ve kumaş atölyeleri yapıldı ve sanatçılar 2şer adet özgün eserlerini ürettiler.

Aralarında Hasan Rastgeldi Yazının Rengi , Fırat Neziroğlu Tasarımı deneyimlemek Deneyimi tasarlamak konulu söyleşisi,Ünlü Sanat eleştirmeni yazar Abdülkadir Günyaz Türkiye’deki Sanatı , Süreyya Oskay Dezavantajlıların çamur atölyeleri ile yaşamlarını daha iyi noktalara taşımalarını, Yüksek İç Mimar Bala Gökmeral Sanat Mekan ilişkisini , Bulgaristan’da psikoloji eğitimini sürdürmekte olan Sena Erten Sanat ve Terapinin önemini yoğun bir katılımcı ve sanatçının katılımı ile gerçekleşen konferanslarda anlattılar.

Sanatçı Reyhan Abacıoğlu ise Kaş’da Sofa Art’da 100 x140 ebadında bir tabloyu izleyicilerin önünde 50 dakikalık bir süre içinde bir eserin doğuşu ile bitiş, arasındaki atölyeyi uygulamalı olarak gerçekleştirdi. Etkinlik sonunda Sena Ertenin söylemiş olduğu Türkçe ve yabancı eserlerin yer aldığı bir de mini konser çok beğeni topladı.
Etkinlik çerçevesinde Süreyya Oskay’ın Ses-siz sergisi 24 -29 mart 2018 tarihleri arasında
Düşler Akademisi Sanat Galerisinde gerçekleşti.
Çalıştay sergisi ise 30 Mart – 1 Nisan 2018 tarihleri arasında yine Düşler Akademisi Sanat galerisinde sergilenecek.

Proje Direktörü ve Küratörü Özer Ulukaya Bu tür sanat etkinliklerin Kaş’ın tanıtımı ve daha iyi tanınması açısındanda önemli olduğunu belirtirken farklı günlerde Sanatçılarla birlikte Kaş Yaylaları ve Plajları ziyaret edildi.

Sanatçıların yapmış oldukları eserler Kaş Düşler Akademinde Abdülkadir Günyaz’ın yapmış olduğu konuşma ile açıldı. Bu sergi Yaz sezonu içinde de Sofa Art’da izleyicilerin beğenisine sunulacak.

Etkinlik katılımcıları :

Abdülkadir Günyaz , Aysun Altınöz, Bülent Salderay, Cees de Wilde, Bengü Bahar, Fırat Neziroğlu, HasanRastgeldi, Latife Akın, Reyhan Abacıoğlu, Sema Barlas, Süreyya Oskay,Tijen Ademoğlu,Tolga Boztoprak,Tülay Çelikel,Yılmaz Çıracıoğlu, Zehra Sengir…